DOSEGLJIVI MED 16. IN 20. URO

Calendula logo vse za izdelavo domače kozmetike na enem mestu Calendula kozmetka

Domača Kozmetika

Iz česa je narejene domača kozmetika?

Domača kozmetika je sestavljena iz različnih skupin sestavin, ki ima vsaka svoje lastnosti in delovanje. Vsako kozmetiko sestavljajo bolj ali manj enake osnovne sestavine, kot so: tekočine (destilirana voda, hidrolat, čaj …), maščobe (olja in masla), sestavine, ki dajejo gostoto, in emulgatorji. Učinkovine, kot so eterična olja, še posebej obogatijo kozmetiko.

Izbira naravnih sestavin vseh skupin je zelo bogata in nudi veliko različnih možnosti kombiniranja. Nekatere sestavine lahko uvrščate v različne skupine, a se pri tem njihova funkcija spreminja.

Tukaj navajamo nekaj osnovnih podatkov o sestavinah:

Mice

Mica je ime skupine mineralov, naravno prisotnih na našem dragem planetu, ki jih izkopavajo po celem svetu. Nato jih prečistijo in zdrobijo v fine praške. Mice se dodajajo transparentnim milo, pa tudi milom narejenim po hladnem postopku. V teh milih bodo najbolj prišle do izraza, če boste milo vlili v kalup in na koncu potresli z izbrano mico. Učinek bo čudovito prosojno biserni videz mila.

Mica ima visoko odsevno sposobnost in je cenjena zaradi svojega intimno bisernega leska. Zato je tudi najlepša v proizvodih, ki so dovzetna za svetlobo, kot na primer transparentna mila. Čudovita bo tudi v gelu za prhanje.

Prav tako mico lahko uporabite pri izdelavi voščilnic, nakita, glinenih izdelkov in še veliko več…