DOSEGLJIVI MED 16. IN 20. URO

Zgodba ...

Kako težko je v nekaj stavkih napisati zgodbo, ki se je pisala večino mojega življenja.

Ljubezen do narave je v meni prisotna že vse življenje, saj sem rojena v biku – torej sem človek zemlje. Rada jo imam, rada delam z njo in rada sem na njej.

Precej let nazaj sem ugotovila, da se veliko bolje počutim, če si kozmetiko izdelam sama. Začelo se je z mazili, macerati, nadaljevalo pa z mili. Vse do pestre palete izdelkov, ki sem se jih skozi leta naučila narediti, pa tudi pravilno uporabiti.

Prišel je sin Nik in njegove nežne otroške kože nisem želela izpostavljati kemiji. Kot že tolikokrat prej sem ugotovila, da ognjičevo mazilo dela čudeže. Lahko rečem, da domači izdelki že vrsto let spremljajo celo družino. In odlično se počutimo!

Pred nekaj leti sem, kot soavtorica, sodelovala pri knjigi Darila iz domače kuhinje. V njej sem predstavila nekaj svojih receptov za domačo nego. Zaradi izredno pozitivnega odziva, sem dve leti kasneje izdala samostojno knjigo Eko darila. Ob pisanju sem ugotovila, da vas bo zaradi težko dostopnih sestavin, precej obupalo, preden se boste lotili izdelave svoje kozmetike. Tako je nastala moja, naša in vaša Calendula.

S skromnimi začetki, a pogumnimi in včasih težkimi koraki se vsak dan sproti razvijamo, dopolnjujemo in učimo. Nedvomno je Calendula tista, ki je popestrila ponudbo sestavin za izdelavo domače kozmetike, na našem trgu. Naše vodilo je kakovost. Trudili se bomo še naprej.

Moja velika želja je, da bi naučila čim več ljudi izdelati svojo kozmetiko. Da bi sami lahko spoznali kako preprosto in koristno je.

Zato se v Calenduli trudimo dobiti najbolj kakovostne sestavine, ki bi bile dostopne vsem. Držimo se načela, da je včasih bolje ponuditi nekoliko dražje izdelke, vendar take, za katerimi lahko mi in naši dobavitelji stojimo z veseljem in ponosom.

Ne samo sestavine, tudi recepture so zelo pomembne. In kot pravite, jih nikoli ni preveč 🙂 V moji tretji knjigi Moja domača kozmetika jih boste našli skoraj sto. Ne spreglejte pa tudi tistih na našem blogu in na naši facebook strani. Veseli bomo, če nas boste spremljali tudi na Instagramu.

Rada imam idejo, da s svojimi kupci delim enako filozofijo, da imamo enaka prepričanja in razumevanja, ter zavedanja pomembnosti naravnega in zdravega načina življenja.

calendula_karmen_zgodba vse za izdelavo domače kozmetike na enem mestu Calendula kozmetka

Karmen Gostinčar

P.S.

Kadar imate vprašanja ali zadrego v zvezi s sestavinami in izdelki, ki ste jih kupili v spletni trgovini Calendula ali potrebujete nasvet … takrat sem oseba, ki vam bo rada pomagala. Dobite me na e-naslovu: info@calendula.si