DOSEGLJIVI MED 16. IN 20. URO

Calendula logo vse za izdelavo domače kozmetike na enem mestu Calendula kozmetka

Pogosta vprašanja

Najprej izbereš želen izdelek in ga daš v košarico, to narediš tako, da pri izdelku izbereš, če je potrebno volumen ali barvo in želeno količino, nato klikneš okenček DODAJ V KOŠARICO. Če želiš v košarico dodati še kakšen artikel klikneš okenček NADALJUJ Z NAKUPOVANJEM, če želiš kupiti samo to kar je že v košarici pritisni okenček NADALJUJ NA BLAGAJNO. Tu vidiš, če je v košarici res vse kar želiš. Tukaj vneseš svoje podatke, izbereš način dostave (GLS, Pošta Slovenija ali osebni prevzem) in način plačila ter klikneš KUPITE SEDAJ. Tako, naročilo je oddano. Na tvoj mail dobiš tudi kopijo naročila.

Prizadevamo si, da pakete odpremimo v najkrajšem možnem času. Vsekakor pa v roku enega do treh delovnih dni. Potrudili se bomo, da paketek naročen do 13h z odpremo po Pošti Slovenije, odpošljemo še isti dan, če je delovni. Drugače pa prvi delovni dan.  V pravilniku Pošte Slovenije pa je navedeno, da jih dostavijo v roki 1-3 delovnih dni. Paketek naročen do 18h z odpremo Pošte Slovenije ali GLS pa  bomo poslali naslednji delovni dan. V času sezone (predvsem božičem in novim letom) se lahko zgodi, da obe službi (Pošta Slovenije in GLS) potrebujeta za dostavo nekoliko več časa. Na to, Calendula žal nima vpliva. Zato prosimo, da v tem času naročiš izdelke nekoliko prej kot običajno, da ne bo slabe volje in razočaranj.

Pošta načeloma dostavlja pakete takrat kot ostalo pošto, dopoldne. Če te ob dostavi paketa ni doma, ti bo poštar pustil obvestilo, da te le ta čaka na Pošti. Lahko pa jih pokličeš in se dogovoriš, da ti paketek ponovno dostavijo.

GLS dostavlja paketke cel dan in ti pred dostavo pošljejo e-pošto z možnostjo izbire časa in kraja dostave.

Paket lahko plačaš po predračunu, ob prejemu z gotovino. GLS sprejme tudi plačilne kartice.

Vsak kupec dobi na svoj mail kopijo naročila. Če ga ne dobiš, preveri vsiljeno pošto (spam), če ga tudi tam ne najdeš pa mi lahko pošlješ mail na: info@calendula.si in bom preverila status tvojega naročila.

Ni problema. Naročilo bomo z veseljem sprejeli tudi na mail: info@calendula.si ali po telefonu 070 198 770 od 16.00 – 19.00 ure.

Vse akcije pri Calenduli so vezane na datum naročila. Če naročiš zadnji dan akcije, plačaš pa že po poteku, se ti akcija seveda prizna. Vendar pa vsi predračuni brez izjeme veljajo samo 8 dni. Če plačaš predračun, kjer je akcija, kasneje kot v osmih dneh, predračun ne velja in denar ti bomo vrnili.

Če si naročil/a z dostavo po Pošti Slovenije, te v nabiralniku čaka obvestilo, da te na njihovi enoti čaka paket. Če si naročil/a z dostavo preko GLS ti bodo poslali e-mail z možnimi termini dostave in si boš lahko izbral/a tistega, ki ti odgovarja.

Fizične trgovine žal še nimamo.

Naročene izdelke lahko prevzameš tudi osebno pri nas. V tem primeru izbrane izdelke plačaš PO PREDRAČUNU (ta se oblikuje samodejno takoj, ko izbereš osebni prevzem). Za termin prevzema se moraš dogovoriti na e-mail naslovu: info@calendula.si

Vsak kupec ima pravico v roku 14 dni izdelek vrniti. V paketek mora priložiti tudi kopijo računa. Paketek vrne brezplačno TUKAJ!

Tvoje vprašanje pošlji na e-mail: info@calendula.si in z veseljem bomo odgovorili nanj.

Seveda. Zelo vesela bom vsakega recepta. Občasno bom tudi katerega preizkusila in ga, če bo dober, nagradila ☺

Lahko ga nadomestiš s katerim koli rastlinskim voskom. V naši spletni trgovini imamo na voljo tudi vosek vrtnice, vosek vijolice, karnauba in kandelila vosek.

Bel čebelji vosek je prečiščen in zato bolj primeren za ljudi, ki so nagnjeni k alergijam.

Pri nas lahko naročiš samo ognjičevo mazilo in balzam za ustnice. Za ostale izdelke pa najdeš na naši spletni strani veliko receptov in vse potrebne sestavine.

Rok lahko podaljšaš z dodajanjem konzervansa. V naši ponudbi imamo Bio konzervans in Flavoxan, ki sta oba rastlinskega izvora.

Konzervans kremam in tudi drugim izdelkom dodajaš zato, da jim podaljšaš rok uporabe. Pa tudi zato, ker preprečuje nastanek gliv in bakterij v izdelku.

Ne. Žal ima vsaka maščoba določeno stopnjo umiljenja. To pomeni, da potrebuje za nastanek mila sebi primeren izračun luga in vode.

Eterična olja so močno skoncentrirane esence in kot take se smatrajo za nevarne kemikalije. Uživanje eteričnih olj ni priporočljivo.