DOSEGLJIVI MED 16. IN 20. URO

Calendula logo vse za izdelavo domače kozmetike na enem mestu Calendula kozmetka

Blog

KJE VSE UPORABIMO MICO

Kje vse uporabimo mico?

 

 

Mica se običajno uporablja v različnih panogah, njena izjemna vsestranskost pa se odraža v raznolikosti aplikacij. Je temeljna sestavina lepotne industrije.

Mica je zaradi odsevnih in lomnih lastnosti pomembna sestavina kozmetičnih izdelkov. Uporabljamo jo v rdečilih, šminkah, glosih za ustnice, črtalih za oči, senčilih, podlagah, bleščicah, maskarah, lakih za nohte, vlažilnih losjonih, tekočih pudrih, v milu, … Mica na koži ustvari ustvari naraven bleščeč zaključek in zagotovi bolj mladostni in sijoč videz brez gub. Poleg tega ne reagira s kožo in je primerna za vse tipe kože.

KLIKNI za ogled in nakup mice!

 

Mineralna ličila so izraz, ki se uporablja za opis kozmetike, ki je bila pripravljena z uporabo naravnih mineralov, kot so cinkov oksid, mica in titanov oksid.

 

 

Zakaj mineralna ličila veljajo za zdrava?

Različni minerali, kot je mica, lahko ustvarijo zaščitno plast, ki koži omogoča dihanje, hkrati pa jo ščiti pred vplivi okolja.

Mica v kozmetičnih izdelkih, kot so rdečila za lica, pudri in senčila, lahko poskrbi za čudovit sijaj vaše kože. To je posledica njenih lastnosti odbijanja svetlobe. Še več, pomaga tudi pri drugih kozmetičnih izdelkih, ki blagodejno vplivajo na kožo. V večini primerov so kozmetični izdelki na osnovi mic brez tipičnih kemikalij, ki povzročajo draženje kože. Mica ne draži kože.

KLIKNI za ogled in nakup mice!

 

KJE VSE UPORABIMO MICO?

Naštejmo nekaj pogosto uporabljanih kozmetičnih izdelkov, ki vsebujejo mico:

  • senčke za oči
  • korektorji
  • rdečila za lička
  • kreme
  • šminke
  • glosi
  • balzami za ustnice
  • oljni bronzerji za telo

Mica zaradi svojih odsevnih lastnosti, v kozmetičnih izdelkih, poskrbi za mehkejši in mladosten videz. Lahko odbija svetlobo stran od vidnih linij ali gub na koži. Mice so običajno minerali silikatnega stekla. Vsebujejo znatno količino silicijevega dioksida. V svoji izvorni obliki je mica podobna kovini v tankih kamnitih lističih ali kosmičih z mavričnim bisernim leskom. Mico se, za uporabo v kozmetiki, med predelavo običajno razcepi in zmelje v fin prah.

V predelani obliki ta mineral deluje kot polnilo in zgoščevalec. Mica je tudi protizdrsna sestavina, ki pomaga drugim sestavinam pri enakomernem nanosu na kožo. Prav tako lahko pomaga zmanjšati strjevanje drugih kozmetičnih praškov, če jih uporabljamo v formuli. Mica torej doda lesk vsakemu kozmetičnemu izdelku s katerim jo kombiniramo.

Mica daje mehak lesk ali sijaj, ki je še posebej zaželen pri šminkah, rdečilih in senčilih. Različne velikosti delcev mic lahko povzročijo tudi različne barve ali barvne kombinacije. Posledično postaja mica vse bolj priljubljena kot sestavina, ki zagotavlja vsestranskost v lepotni in kozmetični industriji. Glede na njihovo velikost lahko delci mice oddajajo modro, rdečo ali zeleno svetlobo. Majhni delci mice bodo zagotovili bolj gladek sijaj, medtem ko srednje veliki delci zagotavljajo satenast zaključek.

 

Calendulini namigi za uporabo mice:

KREMNO RDEČILO ZA LIČKA

GLOS ZA USTNICE

NARAVNI BRONZER ZA TELO

MILO Z VONJEM VRTNICE

JESENSKO MILO

KLIKNI za ogled in nakup mice!

 

Kako pomembno je uporabljati naravno kozmetiko, si preberite članek TUKAJ.

 

Hvala, ker nas berete!

KARMEN

SlikaProduktCenaVariacijeKoličinaKupi
že od 4,90
26,60
N/A
4,90
N/A
4,90
N/A
že od 1,95
že od 1,95
že od 1,95
že od 1,95
10,95
N/A
15,20
N/A
skupaj:0
1257

ODPREMA V ROKU
1-3 DELOVNIH DNI
Možnost izbire
dostave
Asset 1
Brezplačno
Vračilo
Omogočamo vam
varen nakup
X