OD PONEDELJKA DO ČETRTKA MED 16. IN 19. URO

Citronska kislina

Citronska kislina v izdelkih uravnava pH.

že od 4,80€

Počisti
-
+
Počisti
-
+

Opis

Citronska kislina

INCI: Citric Acid

Citronska kislina je bel kristalni prah naravnega izvora, ki ima v kozmetiki številne uporabne lastnosti. Najpogosteje jo uporabljamo kot sredstvo za uravnavanje pH vrednosti v različnih domačih kozmetičnih izdelkih, kot so kreme, losjoni, mila in kopalne kroglice. Poleg tega mehča trdo vodo, kar pripomore k boljši učinkovitosti čistilnih in negovalnih formul.

Uporaba citronske kisline v kozmetiki je zelo vsestranska, saj pomaga ohranjati stabilnost izdelkov in izboljšuje njihovo teksturo. Zaradi naravnega izvora in nežnega delovanja je priljubljena sestavina tudi v izdelkih za občutljivo kožo.

 

Lastnosti in koristi citronske kisline v kozmetiki:

  • Uravnava pH vrednost kozmetičnih izdelkov in kopalnih pripravkov.
  • Mehča vodo, kar izboljša delovanje čistilnih sestavin.
  • Pomaga odstraniti umazanijo in ostanke iz kože.
  • Prispeva k stabilnosti formulacij in podaljšuje obstojnost izdelkov.
  • Primerna je za uporabo v različnih izdelkih, tudi za občutljivo kožo.

 

Citronsko kislino uporabite pri izdelavi:

  • kopalnih kroglic za sproščujoče in negovalne kopeli,
  • šumečih kopeli, ki poskrbijo za razvajanje telesa,
  • naravnih šamponov in čistilnih sredstev,
  • krem, losjonov in drugih izdelkov za nego kože.

 

Citronska kislina je ključna sestavina, kadar želimo izboljšati kakovost in učinkovitost domačih kozmetičnih izdelkov. Zaradi enostavne uporabe in odličnih lastnosti je nepogrešljiva sestavina naravnih kozmetičnih izdelkih.

 

Calendula priporoča: RECEPTI ZA DOMAČE KOPALNE KROGLICE

 

Dodatne podrobnosti

Teža Ni na voljo
Gramatura

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Dostopnost

Želiš 10% Popusta?

Prijavi se na novičke in ne zamudi največjih akcij in novosti.