Poletna jagodova krema je primerna za nego občutljive kože.
Vem, vem … ni se mi treba poslavljati od jagod, saj jih sedaj lahko jemo skozi celo leto. Ampak sem se že pred leti odločila, da uživam sadje samo sezonsko in domače. Zato lovim zadnje trenutke v družbi rdečih, sladkih in dišečih jagod.
Danes vas vabim, da preizkusite moj recept za jagodno kremo, ki je fantastičen. Je preprost za izdelavo, vsebuje malo sestavin, ki se odlično dopolnjujejo in delujejo na kožo.
Sestavina jagodove kreme je med drugim tudi olje mareličnih koščic, ki je odlično za vse tipe kože, je izredno lahko in se lepo vpije v kožo.
Krema vsebuje tudi alojin gel, ki odlično vlaži kožo.
POLETNA JAGODOVA KREMA
Za približno 50 ml kreme potrebujemo:
- kozmetični lonček
- 15 ml olja mareličnih koščic
- 3 g emulzana
- 2 g mangovega masla
- 30 ml destilirane vode
- 5 g alojinega gela
- 20 kapljic parfumskega olja jagoda
- ščepec rdeče pese v prahu
- 10 kapljic Bio konzervansa
Kremo naredimo po tem postopku:
- V vodni kopeli segrevamo olje mareličnih koščic in emulzan.
- V drugi vodni kopeli segrevamo destilirano vodo.
- Ko se emulzan stopi obe bazi odstavimo.
- Oljni bazi dodamo mangovo maslo in mešamo, da se stopi.
- Vodni bazi dodamo alojin gel in dobro premešamo, da se spusti, nato jo obravamo še s prahom rdeče pese.
- Vodno bazo počasi, po kapljicah, dodajamo oljni in mešamo, da dobimo kremo.
- Kremi dodamo prafumsko olje jagode in dobro premešamo.
- Na koncu dodamo še BIO konzervans, še enkrat močno premešamo in kremo napolnimo v lonček.
Hvala, da nas berete!
KARMEN