DOSEGLJIVI MED 16. IN 20. URO

Calendula logo vse za izdelavo domače kozmetike na enem mestu Calendula kozmetka

Blog

PILING KOKOS IN MANGO

Piling kokos in mango zagotavlja mehko in gladko kožo.

Občasna uporaba pilinga za celo telo je odlična za nego kože. Priporočam, da si ga naredite enkrat tedensko ali vsaj enkrat na mesec. Koža bo namreč po uporabi pilinga hvaležno sprejela vse dobre in koristne sestavine vašega losjona za telo. Mehko in gladko kožo si lahko zagotovite s tem preprostim kokosovim pilingom. Uporabite ga tudi za obraz, vrat in dekolte. Recept je preprost za pripravo in ima lahkoten in svež vonj za pomlad in poletje.

Ponavadi naredimo piling z mešanjem osnovnega olja in sladkorja. Tokrat pa bomo naredili piling z bio kokosovim maslom in sladkorjem. Za dodatno nego bomo dodali še med v prahu, ki naj bi zmanjševal vnetja in pospeševal celjenje. Po uporabi pilinga za telo, ki vsebuje med, je koža videti svetlejša in je še bolj gladka.

Pilingu sem dodala še naravni vitamin E, ki pomaga pri zmanjševanju globine gub, gladi površino kože, zagotavlja boljšo regulacijo vlage, preprečuje prezgodnje staranje, spodbuja nastanek kolagenskih in elastinskih vlaken ter deluje protivnetno. Zaradi teh lastnosti je še posebej primeren za suho, luskavo kožo. Priporočljivo ga je dodajati izdelkom za nego brazgotinaste kože. Vitamin E poveča zmožnost kože zadrževati vlago, zato je koža po uporabi izdelkov, ki ga vsebujejo gladka in voljna.

Po uporabi pilinga bo na koži ostal sloj maščob, a vseeno priporočam, da na telo nanesete še vlažilni losjon. Recept zanj boste našli tukaj.

 

 

PILING KOKOS IN MANGO

Za pilinga si pripravimo:

* količino sladkorja dodamo po občutku. Če želimo bolj grob piling, ga damo več, drugače pa manj.

 

Piling naredimo takole:

  1. Kokosovo maslo sobne temperature stepamo z ročnim mešalnikom, da dobimo peni podobno maso.
  2. Dodamo med v prahu, vitamin E in sladkor.
  3. Vse dobro premešamo in zmes razdelimo na dva dela.
  4. Enemu delu primešamo parfumsko olje kokos.
  5. Drugemu delu pa dodamo rumeno barvo, ga odišavimo s parfumskim oljem mango in dobro premešamo.
  6. Masi nadevamo v lonček in pri tem delamo poljubni vzorec.

 

Kako uporabimo piling?

Piling uporabimo tako, da si od gležnjev navzgor zmasiramo mokro telo. Potem se oprhamo kot običajno.Priporočam, da po uporabi pilinga telo negujemo še z vlažilnim losjonom, saj bo koža hvaležno posrkala vse dobre sestavine, ki jih ta nudi.

 

Naša koža ima rada naravno kozmetiko.

 

Hvala, ker nas berete!

KARMEN

Slika Produkt Cena Količina Kupi
1,15
1,15
1,15
1,15
3,90
3,90

ODPREMA V ROKU
1-3 DELOVNIH DNI
Možnost izbire
dostave
Asset 1
Brezplačno
Vračilo
Omogočamo vam
varen nakup

0