DOSEGLJIVI MED 16. IN 20. URO

Calendula logo vse za izdelavo domače kozmetike na enem mestu Calendula kozmetka

Blog

NEGA KOŽE PO ZIMI

Nega kože po zimi je zelo pomembna.

Pomlad je čas, ko moramo negi kože posvetiti še posebno pozornost. Pozimi je bila koža izpostavljena hladnemu vlažnemu zraku zunaj in običajno pretoplemu in suhemu zraku v zaprtih prostorih.

Koža je postala suha, luskasta, neprijetno nas zateguje in včasih tudi srbi. Da bi to preprečili na naraven način, si doma pripravimo naraven piling, losjon, maslo ali pa kar vse tri.

Koža, kot naš največji organ, željno vsrka vse kar nanesemo nanjo. Zato naj bodo sestavine izdelkov za nego kar najboljše.

Piling za telo predstavlja osnovno nego. S kože nežno odstrani odmrle celice, jo navlaži in neguje. Osnova pilinga je rjavi sladkor, ker ima nežno teksturo.

 

 

NEGA KOŽE PO ZIMI SE ZAČNE S PILINGOM

 

POMARANČNI PILING V KOCKAH

Piling v obliki kock (ali kateri drugi obliki) postaja nov trend in počasi prevzema mesto tradicionalnemu pilingu. Glavni razlog je predvsem v praktičnosti, saj je v trdni obliki in ga zato lažje uporabimo.

 

Za izdelavo pilinga si pripravimo naslednje sestavine:

 • 70 g mila za vlivanje kozje mleko
 • 25 g mangovega masla
 • 100 g sladkorja
 • 15 kapljic eteričnega olja pomaranče BIO
 • 3 – 4 kapljice tekoče oranžne barve

Milo za vlivanje stopimo. Dodajte mangovo maslo in mešamo, da se stopi. Dobro premešamo, da se sestavini povežeta. Dodamo eterično olje, sladkor in barvo. Ponovno premešamo in s pilingom napolnimo izbrani kalup. Najbolje se obnesejo silikonski, ker vsebino z lahkoto odstranimo. Kalup s pilingom postavimo v hladilnik, dokler se masa popolnoma ne strdi, nato jo odstranimo iz kalupa in narežemo na primerno velike kocke.

Kocke lahko preprosto uporabimo namesto mila. Sladkor poskrbi za nežen piling, mangovo maslo neguje in vonj pomaranče navdaja s poletnim razpoloženjem.

Piling kocke hranimo v neprodušno zaprti posodi.

SlikaProduktCenaKoličinaKupi
skupaj:0

 

LOSJON ZA TELO

Za približno 150 ml losjona potrebujemo:

 • 25 ml BIO jojobinega olja
 • 5 g tegomulsa
 • 90 ml hidrolata vrtnice
 • 3 g uree
 • 10 kapljic eteričnega olja vrtnice
 • 10 kapljic eteričnega olja geranije
 • 15 kapljic BIO konzervansa

Pripravimo si vse sestavine. V stekleno ognjevarno posodo damo jojobino olje in tegomuls. Mešanica predstavlja oljno bazo. Za vodno bazo damo v drugo  posodo hidrolat vrtnice in ureo. Obe posodi postavimo v vročo vodno kopel. Posodi pustimo v vodni kopeli, dokler se trdne snovi ne stalijo. Vendar moramo paziti, da jih ne pregrejemo. Posodi odstavimo z ognja. Nato vodno bazo med nenehnim mešanjem počasi, po kapljicah, dodajamo oljni bazi. Lahko se zgodi, da v nekem trenutku masa postane kot bi se sesirila. Takrat mešamo še posebej močno. Mešamoe tako dolgo, da losjon ohladimoe na telesno temperaturo. Zdaj je čas, da losjonu dodamo eterični olji. Dodajamo ju počasi, po kapljicah in ves čas mešamo. Na koncu losjonu primešamo še BIO konzervans.

Losjon napolnemo v plastenko, jo opremimo z etiketo, ki naj vsebujejo ime izdelka in datum.

Losjon je primeren za vse tipe kože. Jojobino olje ima to čudovito lastnost, da uravnava mastnost kože. Kožo neguje, osveži in ji pomaga do elastičnosti in prožnosti.

Eterično olje vrtnice neguje suho, zrelo in občutljivo kožo. Eterično olje geranije  pomaga uravnati stanje kože obraza in telesa.

Urea v losjonu zagotavlja, da koža bolje veže vlago in se manj izsuši.

SlikaProduktCenaVariacijeKoličinaKupi
že od 5,40
skupaj:0

 

MASLO ZA TELO

Sestavine za lonček volumna 150 ml:

 • 30 g mangovega masla
 • 20 g BIO karitejevega masla
 • 20 g BIO kokosovega masla
 • 30 ml olje makadamije
 • 10 kapljic eteričnega olja mandarina
 • 2 – 3 kapljice vitamina E

V vodni kopeli stopimo masla. Nato posodo odstavimo in dodamo olje makadamije. V mrzli vodni kopeli mešanico maščob stepamo tako dolgo, da nastane puhasta zmes. Postopek traja nekaj minut. Na koncu masi dodamo eterično olje mandarine in vitamin E.

Stepeno maslo nadevamo v ličen lonček in dobro zapremo.

Mangovo maslo blagodejno vpliva na kožo, jo mehča, vlaži, preprečuje izsušitev in ohranja njeno prožnost ter zavira proces staranja.

Karitejevo maslo je dobro  za nego suhe in zrele kože, saj kožo vlaži in ji vrača elastičnost.

Kokosovo maslo učinkovito ščiti kožo in telo pred staranjem in poškodbami kože.

Olje makadamije kožo nahrani, poveča njeno prožnost in elastičnost. Zelo dobro dene najstniški koži in koži nosečnic.

Eterično olje mandarine je dobra izbira za nego kože prizadete s strijami ali kako drugače poškodovane kože. Predstavlja tudi odlično nego za kožo prizadeto z brazgotinami, ki jih povzročajo akne. Spodbuja rast novih kožnih celic in nadomešča prej poškodovane kožne celice.

 

Za našo kožo je doma narejena kozmetika najboljša.

Hvala, ker nas berete!

KARMEN

SlikaProduktCenaVariacijeKoličinaKupi
že od 3,90
skupaj:0

ODPREMA V ROKU
1-3 DELOVNIH DNI
Možnost izbire
dostave
Asset 1
Brezplačno
Vračilo
Omogočamo vam
varen nakup
X