DOSEGLJIVI MED 16. IN 20. URO

Calendula logo vse za izdelavo domače kozmetike na enem mestu Calendula kozmetka

Blog

MILO SADNA TORTICA – za sladkosnede

Milo sadna tortica za sladkosnede, je eno tistih mil, kjer obstaja nevarnost, da bi ga kar pojedli;) Mila za vlivanje nam dajejo veliko možnosti ustvarjanja. Preskusimo lahko tudi oblike, ki si jih izposodimo v kulinariki. Slaščice so še posebej mikavne.

Milu sadna tortica za sladkosnede sem dodala parfumsko olje maline, ker ima tako značilno saden vonj. Verjetno sta se, takoj ko ste prebrali besedo, spomnili njenega vonja. Mene malina vedno spomni na skutino pito z malinami. Tako mi je všeč, da sem se odločila narediti tole milo. Da sem si olajšala izdelavo, sem za osnovo izbrala belo in prozorno milo za vlivanje. Tako sem hitro in enostavno naredila plasti tortice in okraske zanjo. Mimogrede, silikonski kalupi za maline in borovnice so res preprosti za uporabo. Sadeži pa so taki, kot bi bili pravi!

 

 

MILO SADNA TORTICA za sladkosnede

Za eno milno tortico potrebujemo:

 • 100 g belega mila za vlivanje
 • 50 g prozornega mila za vlivanje
 • po 1-2 kapljici rdeče in vijolične barve
 • 20 kapljic parfumskega olja malina
 • milne borovnice in maline za okras

 

Milno tortico bomo naredili takole:

 1. Raztopimo tretjino belega mila za vlivanje.
 2. Vlijemo ga za prst visoko v ovalni kalup, poškropimo z alkoholom in počakamo, da se nekoliko strdi.
 3. Medtem raztopimo 20 g prozornega mila, ga obarvamo z rdečo barvo in odišavimo.
 4. Milo v kalupu poškropimo s čistim alkoholom in ga v tanki plasti prelijemo z rdečim milo. Znova poškropimo z alkoholom in počakamo, da se tudi ta plast nekoliko strdi.
 5. Ponovimo še enkrat z belim milom in prosojnim milom, ki ga obarvamo z vijolično barvo. Zadnja plast naj bo še preostalo belo milo. Počakamo, da se zadnja plast tudi nekoliko strdi.
 6. Medtem raztopimo preostalo prosojno milo.
 7. Na milo v kalupu nadevamo milne maline in borovnice. Vsako jagodo prelijemo z malo prozornega mila in jo tako pritrdimo na milo.
 8. Na koncu milo znova poškropimo s čistim alkoholom in počakamo, da se popolnoma ohladi in strdi. Nato ga vzamemo iz kalupa in shranimo ali uporabimo.

 

Mila v obliki različnega peciva so mi zelo všeč. Sama navdih velikokrat najdem na spletu, zato vam predlagam, da si tudi vi pogledate zanimive ideje drugih.

 

Recept je iz knjige ČUDOVITI SVET MIL.

 

Hvala, ker nas berete!

KARMEN

 

SlikaProduktCenaKoličinaKupi
6,90
6,90
3,90
12,10
skupaj:0

ODPREMA V ROKU
1-3 DELOVNIH DNI
Možnost izbire
dostave
Asset 1
Brezplačno
Vračilo
Omogočamo vam
varen nakup
X