DOSEGLJIVI MED 16. IN 20. URO

Calendula logo vse za izdelavo domače kozmetike na enem mestu Calendula kozmetka

Blog

MILO IZ OSTANKOV je lahko prav lepo

Milo iz ostankov naredimo, kadar nam pri izdelavi mila ostane kakšen del, ki ga obrežemo ali pa ne gre v kalup, ker smo pripravili preveč mase. Teh koščkov nikoli ne zavržemo, pač pa jih uporabimo za izdelavo novih mil. Kadar delamo mila v cevastih kalupih običajjno odrežemo oba robova. V milih iz ostankov lahko porabimo tudi to. Vsi, ki že nekaj časa izdelujemo mila, smo naleteli na ostanke mila. Ne glede na to, ali gre za milo, ki se ni posrečilo, ali za obrezline mil, se sčasoma naberejo. Če ste takšni kot jaz, ne prenesete, da bi šel tudi najmanjši košček mila v nič. Na srečo obstaja veliko možnosti, kjer lahko porabimo ostanke mila.

Milo lahko ponovno stopimo in vlijemo v  kalup ter tako dobimo nov, popolni kos mila. Lahko stopimo skupaj vse ostanke, ki se naberejo čez čas. Barva tega mila bo zelo zanimiva, edinstvena in je skoraj ni mogoče ponoviti. Kako fino je to?

Lahko pa ostanke mila narežemo na različno velike koščke in oblike ter jih uporabimo kot zanimiv okras novega mila.To možnost vam predstavljam danes.

 

 

MILO IZ OSTANKOV

Za šest mil potrebujemo:

  • 600 g prozornega mila za vlivanje
  • dišavo po izbiri
  • ostanke mil različnih barv in oblik

 

Ostanke mil porazdelimo po kalupu. Raztopimo prozorno milo za vlivanje in ga odišavimo. Mila v kalupu popršimo s čistim alkoholom in čeznje do vrha prilijemo prozorno milo. Na koncu mila še enkrat popršimo s čistim alkoholom, da se znebimo mehurčkov. Pustimo jih v kalupu, dokler se popolnoma ne ohladijo in strdijo. Potem mila vzamemo iz kalupa in hhranimo. Če želimo, jih lahko tudi takoj uporabimo.

 

Recept je iz knjige ČUDOVITI SVET MIL.

 

Kako lahko še drugače porabimo ostanke mila, si lahko preberete TUKAJ.

 

Hvala, ker nas berete!

KARMEN

 

SlikaProduktCenaKoličinaKupi
24,00
17,20
14,10
skupaj:0

ODPREMA V ROKU
1-3 DELOVNIH DNI
Možnost izbire
dostave
Asset 1
Brezplačno
Vračilo
Omogočamo vam
varen nakup
X