Kopalna kroglica češnja je prava izbira za poletno razvajanje.
Kopalne kroglice so odličen način za dodajanje koži prijaznih maščob v kopel. Narejene so s kokosovim in mangovim maslom vendar se vseeno lepo penijo. Obarvala sem jih s tekočo rdečo in oranžno barvo in odišavila s parfumskim oljem češnje in breskve, ki kroglicam dajeta svež, saden in malce sladkast poletni vonj.
KOPALNA KROGLICA ČEŠNJA
Za izdelavo kroglic potrebujemo:
- kalupe za kopalne kroglice
- 150 g sode bikarbone
- 75 g koruznega škroba
- 75 g citronske kisline
- 5 – 10 g mangovega masla
- 5 – 10 g kokosovga masla
- 10 kapljic parfumskega olja češnja
- 10 kapljic parfumskega olja breskev
- 2 – 3 kapljice oranžne tekoče barve
- 2 – 3 kapljice rdeče tekoče barve
Navodilo za izdelavo kopalnih kroglic:
- V posodo presejemo sodo bikarbono in koruzni škrob.
- Citronsko kislino zmeljemo v kavnem mlinčku, če ga imamo in dodamo v posodo.
- Suhe sestavine dobro premešamo.
- Stopimo mangovo in kokosovo maslo.
- Po žlicah stopljeni masli dodajamo suhim sestavinam in mešamo. Maso stiskamo v roki, da vidimo kako se veže. Če je presuha dodamo še malo stopljenega masla.
- Ko masa v dlani ostane skupaj, jo razdelimo na dva dela.
- Vsakemu po kapljicah dodamo barvo in dišavo in sproti mešamo.
- Masi izmenično nadevamo v kalup za kopalne kroglice. Vsako polovico kalupa napolnimo do vrha (s kupčkom) in ju nato združimo. Obe polovici kalupa močno stisnemo skupaj, da se sprimeta.
- Kroglice pustimo v kalupu nekaj časa stati. Lahko tudi čez noč.
- Nato kalup previdno odstranimo. Pri tem pazimo, da ne zdrobimo kroglic.
- Kroglice damo na pladenj in posušimo.
Kopalne kroglice nase vežejo vlago iz prostora, zato jih moramo shranjevati v zaprti posodi.
Hvala, ker nas berete!
KARMEN