DOSEGLJIVI MED 16. IN 20. URO

Calendula logo vse za izdelavo domače kozmetike na enem mestu Calendula kozmetka

Blog

Izpostavljeno: MILO ZA VLIVANJE

Izpostavljeno: MILO ZA VLIVANJE

Milo za vlivanje je predhodno narejena rastlinska baza za mila, ki jo preprosto stopimo in obdelamo po svojih željah in potrebah. Tako milo je narejeno hitro in ne potrebuje zorenja kot milo narejeno po hladnem postopku. Takoj, ko se milo ohladi in strdi je pripravljeno za uporabo. Izdelava mila po principu vlivanja ne zahteva ravnanja z lugom, zato je odlična za začetnike in otroke.

Ko razmišljamo o pripravi mila, ga moramo najprej izbrati! Ker je možnosti kar nekaj, je izbira morda malo težja. Obstajajo različne baze za mila, vsaka z različnimi sestavinami, ki bodo vplivale na obnašanje, videz in občutek mila na koži.

 

Baza  pripravljena za obdelavo z barvo, dišavo in še veliko več!

 

Najprej je pomembno razumeti, kako se milo za vlivanje razlikuje od mila narejenega po  hladnem postopku in v čem sta si podobna. Obe mili sta narejeni z mešanjem luga in olj, kjer s postopkom umiljenja nastane milo. Če so sestavine pravilno izmerjene, v končnem milu ni luga. Med postopkom izdelave milu za vlivanje dodajo glicerin. To je vlažilec, ki veže vlago, zato kožo po uporabi mila ne zateguje. Vsebnost glicerina v milih za vlivanje je tista, ki omogoča, da se baza lahko stopi in je z njo preprosto delati. Ker pa milo vsebuje več glicerina, se lahko zgodi, da se končni izdelek po določenem času začne potiti. O potenju mila in kako pojav lahko preprečimo, si lahko preberete v enem od mojih prejšnjih blog zapisov.

 

Izpostavljeno: MILO ZA VLIVANJE

 

Calendula ponuja DEVET različnih mil za vlivanje, ki zadovoljujejo različne potrebe in želje:

 • belo milo
 • prozorno milo
 • oljčno milo
 • milo s kozjim mlekom
 • milo s karitejevim maslom
 • milo s tremi masli
 • milo s konopljinim oljem
 • milo z osličjim mlekom
 • milo z dodanim surovim medom

 

Vse te baze imajo edinstvene lastnosti zaradi katerih je končno milo kakovostna osebna nega.

 

 

 

Izpostavljeno: MILO ZA VLIVANJE

 

Skupaj poglejmo lastnosti vsakega mila za vlivanje posebej:

 

 1. BELO MILO ZA VLIVANJE

Belo milo za vlivanje ne vsebuje sintetičnih površinsko aktivnih snovi. Uporablja se za izdelavo blagih, belih mil.

 

 1. PROZORNO MILO ZA VLIVANJE

Prozorno milo za vlivanje ne vsebuje sintetičnih površinsko aktivnih snovi. Uporablja se za izdelavo prozornih mil.

 

 1. MILO ZA VLIVANJE Z OLJČNIM OLJEM

Rastlinska baza za vlivanje mil oljčno olje, poleg drugih uporabljenih olj vsebuje 20 % oljčnega olja. Uporablja se za izdelavo visoko kakovostnih prozornih oljčnih mil.

 

 1. MILO ZA VLIVANJE S KOZJIM MLEKOM

Milo za vlivanje s kozjim mlekom je naravno bogato z vitamini, minerali in maslenimi maščobami, zaradi česar je odličen vlažilec. Vitamina E, ki je najboljši prijatelj kože, najdemo v izobilju. Milu ni dodanih barv ali vonjev. Ima kremno gladko teksturo, ki čudovito vlaži in hrani kožo.

 

 1. MILO ZA VLIVANJE S KARITEJEVIM MASLOM

Karitejevo maslo ima na kožo pomirjajoč in mehčalni učinek, zato je priljubljena sestavina v kozmetičnih izdelkih.

Milo za vlivanje s karitejevim maslom je izdelano na osnovi naravnih rastlinskih sestavin, ne vsebuje površinsko aktivnih snovi ali MPG (mono propilen glikola) in vsebuje kar 18 % karitejevega masla.

 

 1. MILO ZA VLIVANJE TRI MASLA

Milo za vlivanje tri masla vsebuje mešanico kakovostnega karitejevega, kakavovega in mangovega masla. Milo nežno neguje, vlaži, čisti in ohranja naravno lepoto kože. Primerno je za takojšnjo uporabo ali pa za izdelavo mil po principu stopi in vlij.

 

 1. MILO ZA VLIVANJE S KONOPLJINIM OLJEM

Milo za vlivanje s konopljinim oljem je narejeno na osnovi rastlinskih olj. Ne vsebuje sulfatov, parabenov, PEG-a in propilena. Izdelano je iz naravnega konopljinega olja. Je blaga milna osnova, ki kožo osveži in poživi. Uporablja se za izdelavo bledo rumenih do prozornih konopljinih mil.

 

 1. MILO ZA VLIVANJE Z OSLIČJIM MLEKOM

Osličje mleko je močno vlažilna tekočina, polna zdravilnih, hranilnih in pomlajevalnih lastnosti. Je bogato z maščobnimi kislinami, omogoča zmanjševati vidnost gubic in gub ter pomaga pri obnavljanju poškodovane kože. Milo za vlivanje osličje mleko je narejeno na osnovi rastlinskih maščob in osličjega mleka. Uporablja se za izdelavo bogatih, negovalnih belih mil.

 

 1. MILO ZA VLIVANJE Z MEDOM

Milo za vlivanje z medom je narejeno na osnovi rastlinskih maščob. Je bogata milna osnova, ki vsebuje pravi med. Antioksidanti iz medu so idealni za pomiritev kože. Uporablja se za izdelavo visokokakovostnih transparentnih mil v barvi medu. Milno osnovo še posebej priporočam za razdraženo in suho kožo.

 

 

Če ste novi v čudovitem svetu izdelave mila po postopku vlivanja in iščete več informacij o tem, kako uporabljati baze, si oglejte objave na mojem blogu.

 

Nekaj bližnjic do receptov in navodil za izdelavo:

 

MILO VRTNICA

MILO LUFA

OTROŠKO MORSKO MILO

MILO JAGODA

MILO MED & MLEKO

 

Obstaja veliko zanimivih in zabavnih tehnik, ki jih lahko uporabimo pri ustvarjanju. Mila za vlivanje lahko kombiniramo tudi z mili narejenimi po hladnem postopku. Ali jih uporabimo pri izdelavi pilingov za telo. Ti so običajno različnih barv in oblik. Dva, ki sta med bralci mojega bloga požela veliko uspeha sta piling v kockah in piling srčki. Oba zelo zanimiva in lepa. Pa tudi izdelava je zelo preprosta.

 

Za našo kožo je doma narejena kozmetika najboljša.

Hvala, da nas berete!

KARMEN

SlikaProduktCenaVariacijeKoličinaKupi
27,52
N/A
že od 5,80
že od 5,20
že od 5,20
že od 5,40
že od 5,40
že od 3,90
že od 3,90
že od 4,50
že od 5,20
skupaj:0

ODPREMA V ROKU
1-3 DELOVNIH DNI
Možnost izbire
dostave
Asset 1
Brezplačno
Vračilo
Omogočamo vam
varen nakup
X