DOSEGLJIVI MED 16. IN 20. URO

Calendula logo vse za izdelavo domače kozmetike na enem mestu Calendula kozmetka

Blog

ETERIČNA OLJA ZA JOGO

Eterična olja za jogo povzdignejo vadbo na povsem novo doživetje

Eterična olja imajo moč, da dvignejo naše razpoloženje in pomirijo naš um. Z njihovo pomočjo bomo izboljšali naše telesno in čustveno počutje, zato jih redno uporabljajmo tudi pri telesni vadbi. Vas zanima, kako najljubša olja združimo z jogo

Jogo bomo povzdignili na povsem novo doživetje, če bomo nekaj kapljic našega najljubšega eteričnega olja kanili v difuzor v prostoru, kjer vadimo. Še pred začetkom vadbe si lahko razredčeno eterično olje vtremo za ušesa ali z domačim razpršilom poškropimo vadbeni prostor.

 

 

Naša najboljša eterična olja za jogo

Pomembno je, da izberemo prava eterična olja – tista, ki bodo izboljšala našo vadbo. Najprej razmislimo, kaj želimo z vadbo joge pridobiti in na podlagi tega izberimo najprimernejša eterična olja.

Za vadbo joge pred spanjem izberemo pomirjujočo dišavo eteričnega olja sivke, ki nas bo sprostila in zazibala v spanec. Že stoletja se eterično olje sivke uporablja za lajšanje stresa, tesnobe in neprespanih noči. Nekaj kapljic eteričnega olja sivke v difuzorju bo pomirilo naš um in nam pomagalo, da se osredotočimo na sedanjost in ostanemo zbrani.

Z jogo in pozitivno energijo lahko začnemo že zjutraj. Če je pred nami naporen dan, ga bomo lažje premagali s poživljajočim vonjem eteričnega olja limonske trave. Tega pridobijo s parno destilacijo listov tropske limonske trave, ima močan sončen vonj, ki poživi naše razpoloženje. Eterična olja citrusov, kot je olje sladke pomaranče, imajo podoben učinek, vendar nam je zjutraj običajno bolj všeč pikanten vonj limonske trave.

Če želimo, da nas vadba joge pomiri, izberimo pomirjujoče eterično olje, ki ni presladko in z veliko cvetličnimi notami. Predlagam vam opojni vonj eteričnega olja cedre, ki bo s svežo in začinjeno dišavo poskrbela, da se bomo počutili močni in pripravljeni z vsakodnevnimi izzivi.

KLIKNI za eterična olja!

 

Najboljše mešanice eteričnih olj za jogo

Filozofija joge spodbuja k temu, da se posvetimo sebi, zato je smiselno pripraviti svoje mešanice eteričnih olj. Zabavno je spoznavati eterična olja in prepoznati tista, ki so nam bolj všeč. Zmešamo jih z osnovnimi olji ali nakapamo v izparilnik, pomirila in sprostila nas bodo.

Za začetek vam predstavljam nekaj predlogov za uporabo eteričnih olj, ki skupaj dobro učinkujejo in bodo sledila našemu jogijskemu duhu.

Začnemo s preprostim receptom, z mešanjem dveh eteričnih olj. Bergamotka in limonska trava sijajno učinkujeta na naše razpoloženje. Njun vonj deluje pomirjujoče in vnaša v prostor toplino. Mešanica nežno dvigne razpoloženje in je kot nalašč za vadbo joge.

Sadna dišava bergamotke se dobro ujema tudi s kamilico in žajbljem. Mešanica teh eteričnih olj pomaga pomiriti um in telo. Moški žajbelj je uravnoteženo eterično olje, zato nam bo pomagalo umiriti naše misli, medtem ko zeliščni vonj kamilice deluje na telo sproščujoče.

Odlična poživljajoča mešanica je eterično olje poprove mete in evkaliptusa. Če želite začeti dan živahno, jo le uporabite. Če jima dodamo še malce eteričnega olja sivke, bo še učinkovitejše delovala. Stopite na blazino za vadbo, vdihnite in pustite, da eterična olja opravijo svojo čarobno nalogo.

 

KLIKNI za eterična olja!

 

Recept za razpršilo z eteričnim oljem za blazino za jogo

Ste vedeli, da lahko pripravimo pršilo za blazino za jogo? Uporabimo ga po vsaki vadbi, da bo naša blazina ostala čista in brez bakterij.

Zelo pomembno je, da blazino za jogo temeljito razkužimo po vsaki vadbi. Zato  pršilu dodajmo vsaj eno eterično olje z razkužilnimi in antibakterijskimi lastnostmi – na primer eterično olje čajevca ali evkaliptusa.

Zelo dobro skupaj učinkujejo eterično olje sivke, evkaliptusa in limone. V pršilu bodo učinkovala čistilno in sveže. Vonj se bo ohranil še dolgo po uporabi in ob naslednjem odvijanju blazine nas bo pričakal osvežujoč vonj prišila.

Eterično olje čajevca ima čistilno moč. Dobro je vedeti, da se zelo dobro poveže z mnogimi drugimi eteričnimi olji, na primer grenivke, bora, bergamotke in celo rožmarina.

PRŠILO ZA BLAZINO ZA JOGO

Za 100 ml pršila potrebujemo:

  • HDPE plastenko s pršilko
  • 75 ml destilirane vode
  • 25 ml čistega alkohola
  • 10 – 15 kapljic mešanice eteričnih olj: 5 kapljic eteričnega olja evkaliptusa, 5 kapljic eteričnega olja sivke, 5 kapljic eteričnega olja limone

 

Nato si pripravimo pršilo:

  1. V plastenko najprej nalijemo destilirano vodo in čisti alkohol.
  2. Nato po vrsti dodajamo eterična olja.
  3. Plastenko zapremo in dobro pretresemo.

 

KLIKNI za eterična olja!

 

Hvala, ker nas berete!

KARMEN

 

ODPREMA V ROKU
1-3 DELOVNIH DNI
Možnost izbire
dostave
Asset 1
Brezplačno
Vračilo
Omogočamo vam
varen nakup
X