DOSEGLJIVI MED 16. IN 20. URO

Calendula logo vse za izdelavo domače kozmetike na enem mestu Calendula kozmetka

Blog

CALENDULA JE KARMEN

Calendula je Karmen

 

Za spletno trgovino Calendula se skriva njena ustanoviteljica Karmen Gostinčar. Vsi, ki ste se že srečali z njo, veste, kako navdušeno deli nasvete za izdelavo domačega mila in kozmetike, da bi navdušila čim več ljudi. »Če imaš preskušene recepte in sestavine, uspe vsakomur,« pravi Karmen.

 

calendula_karmen_zgodba

 

Karmen se je z domačo kozmetiko začela spogledovati že pred več kot desetimi leti, saj ji ni bilo vseeno, s čim neguje svojo kožo. Začela je brskati po kozmetičnih receptih, izdelovati raznovrstne negovalne in lepotilne izdelke ter jih preskušati na svoji koži. Učinki so jo navdušili, zato se je odpovedala kupljenim, svoje znanje pa začela deliti z drugimi. Rada je podarjala svoja mila, pa kremice, balzame za ustnice … in vsem so bili všeč. Ni se odločila za lastno linijo izdelkov, ampak za deljenje svojega znanja. »Ko se je nabralo dovolj receptov, sem jih zbrala v svoji prvi knjigi EKO DARILA, ki je izšla pri Založbi Kmečki glas. Med nastajanjem knjige sem opazila, da veliko sestavin, ki sem jih potrebovala za izdelavo mila in domače kozmetike, ni bilo na našem tržišču. Morala sem jih naročati iz tujine, zato sem začela razmišljati o svoji mali trgovinici. Ko pa je knjiga postala prodajna uspešnica, se mi je zdelo prav, da bralkam olajšam pot do nakupa sestavin, ki so bile v mojih receptih. Tako je pred osmimi leti nastala spletna trgovina Calendula.

Calendula je latinsko ime za vrtni ognjič. »Ta mi je bil od nekdaj všeč, saj je napovedoval sončno vreme. Zasajen je bil na vsakem vrtu, tudi pri nas doma smo ga imeli,« pripoveduje Karmen.

Ko se je pred osmimi leti odprla spletna trgovina Calendula, je bilo v njej manj kot 100 izdelkov. »Skrbno sem izbrala tiste, ki jih rabi vsak, ki se spoznava z izdelavo domače kozmetike. Z leti pa sem ponudbo večala in na spletnih poličkah je že več kot 1000 izdelkov. Najbolj sem ponosna na to, da smo postali prepoznavni, da so stranke zadovoljne z našo ponudbo in storitvami, zato ostajajo zveste Calenduli, kljub temu, da so na spletu tudi konkurenčna podjetja.«

Calendula je več kot spletna trgovina, saj boste na spletni strani našli tudi več kot 300 preskušenih receptov in nasvetov za negovano in lepo telo.

DOMAČE JE BOLJŠE

»Morda se komu zdi izdelava domače kozmetike zamudna in zato nesmiselna, saj je ponudba v trgovinah zares ogromna. Sama se s tem ne strinjam. Domača kozmetika je ob pravilni izdelavi in uporabi nedvomno veliko boljša izbira od kupljenih izdelkov. Pri domačih izdelkih sami izbiramo sestavine, te so naravne in koži prijazne, zato kože ne obremenjujemo s sintetičnimi kemikalijami. Za domač izdelek rabiš dobro recepturo. V dveh mojih knjigah je zbranih več kot dvesto preverjenih receptov, še več kot dvesto pa jih je na Calendulinem blogu. Naslednji korak pa je odločitev, da se tega lotimo sami. Predlagam, da začnete s preprostimi recepti, kot so mazila, maslo za telo, pilingi, kopeli … potem pa se lotite tudi zahtevnejših izdelkov. Poznam pa tudi nekaj žensk, ki so začele s kremo za obraz in potem nadaljevale z lažjimi recepti. Z našimi nasveti jim je uspelo že prvič. Poskusite tudi vi z maslom za telo: zanj potrebujete kokosovo maslo, malo mandljevega olja, vitamin E in eterično olje. Vse skupaj zmešajte v mešalniku in nadevajte v lonček. Preprosto, kajne?«

 

Calendula je Karmen 🙂

Vse knjige so izšle v Založbi Kmečki glas.

ODPREMA V ROKU
1-3 DELOVNIH DNI
Možnost izbire
dostave
Asset 1
Brezplačno
Vračilo
Omogočamo vam
varen nakup