DOSEGLJIVI MED 16. IN 20. URO

Calendula logo vse za izdelavo domače kozmetike na enem mestu Calendula kozmetka

Blog

7 RAZLOGOV ZA UPORABO KASTILJSKEGA MILA

Danes vam predstavljam 7 razlogov za uporabo kastiljskega mila.

Organsko kastiljsko milo je vsestransko uporabno milo na rastlinski osnovi. Ne vsebuje živalskih maščob in sintetičnih sestavin, je naravno, netoksično in biološko razgradljivo. Primerno je za izdelavo tekočih mil, kopeli, detergentov, čistil,  …

 

7 RAZLOGOV ZA UPORABO KASTILJSKEGA MILA

1.Kastiljsko milo je naravno in brez toksinov

Večina tekočih mil, ki jih kupimo vsebuje vrsto kemikalij, ki vplivajo na naše zdravje. Nekje sem prebrala, da je huje, če kemikalije nanašamo na našo kožo, kot če bi jih zaužili. To pa zato, ker se kemikalije na koži postopoma sproščajo v krvni obtok brez filtra, kar bi se zgodilo, če bi strup prišel v prebavni sistem. Kastiljsko milo vsebuje samo sestavine na rastlinski osnovi (največ oljčnega olja).

2. Kastiljsko milo je naravno in primerno za vegane

Kastiljsko milo je po kakovosti svojih sestavin in etičnem vplivu ter vplivu na okolje na splošno veliko boljše od običajnih tekočih mil. Ker temelji na rastlinskih oljih – v nasprotju z mili na živalski (lojni) maščobi – je primerno za vegane.

3. Kastiljsko milo ne spodbuja množenje trdovratnih bakterij

Žal lahko tekoča mila, ki so označena kot „antibakterijska“, dejansko spodbujajo nastajanje trdovratnih bakterij. Veliko jih vsebuje sintetično protibakterijsko sestavino, imenovano triklosan – kemikalijo, registrirano kot pesticid. Poleg študij na živalih, ki kažejo, da triklozan prispeva k bakterijam, odpornim na antibiotike, lahko spremeni tudi regulacijo hormonov, pri nosečnicah, moti razvoj ploda in povzroča alergije, povečanje telesne mase, vnetne odzive in motnje v delovanju ščitnice. Po napisanem bi rekla, da je najbolje, da se držimo kastiljskega  mila. Glede na široko možnost uporabe, z njim lahko naredimo izdelke za čiščenje telesa in izdelke za čiščenje doma. Brez baketrij.

4. Kastiljsko milo se lepo peni

Številna naravna mila se ne penijo dobro. Kastiljsko milo pa lahko zaradi bogate vsebnosti olj tvori gosto peno. Kalijev hidroksid pretvori rastlinska olja v milo in glicerin, kar pomeni, da bomo za peno potrebovali manj vode kot pri običajnem tekočem milu. Kastiljsko milo se bo penilo v trdi ali mehki vodi.

5. Kastiljsko milo je varno za dojenčke in hišne ljubljenčke

Zaradi naravnih sestavin in formulacije brez kemikalij je naravno kastiljsko milo brez dodatka eteričnih olj izjemno blago in varno za dojenčke. Vendar moramo pri umivanju dojenčkov paziti, da ne pride v stik z očmi, saj ni “brez solz”. (Večina formulacij »brez solz« uporablja sintetično sredstvo za omrtvičenje – še en kemični dodatek).

Tudi pse in mačke lahko operemo s kastiljskim milom, saj ne bo dražilo kože ali se kopičilo na dlakah.

6. Kastiljsko milo je okolju prijazno

Kastiljskoo milo je nežno do okolja, saj ne vsebuje umetne pene, barvil, dišav, kemičnih detergentov, petrokemikalij in strupenih protibakterijskih snovi. Naravne rastlinske sestavine, ki se uporabljajo pri proizvodnji kastiljskega mila, pomenijo tudi, da je biološko razgradljivo.

7. Kastiljsko milo je vsestranski izdelek

Poleg super naravne formulacije je eden največjih razlogov za uporabo kastiljskega mila tudi njegova vsestranskost! V naslednjem blogu vam razkrijem 10 super receptov s kastiljskim milom.

Za našo kožo je doma narejena kozmetika najboljša.

Hvala, ker nas berete!

KARMEN

SlikaProduktCenaVariacijeKoličinaKupi
že od 0,49
4,90
1,89
N/A
skupaj:0

ODPREMA V ROKU
1-3 DELOVNIH DNI
Možnost izbire
dostave
Asset 1
Brezplačno
Vračilo
Omogočamo vam
varen nakup
X