DOSEGLJIVI MED 16. IN 20. URO

Calendula logo vse za izdelavo domače kozmetike na enem mestu Calendula kozmetka

Kontaktni podatki

CALENDULA,

Karmen Gostinčar s.p.

Čebuljeva ulica 3
1218 Komenda

Telefon: 070 198 770 

Dosegljivi smo med 16. in 19. uro. V kolikor se v tem času ne uspemo oglasiti na telefon, nam prosimo pošljite mail na: info@calendula.si in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Sobote, nedelje in praznike ne delamo.

Spletna stran: www.calendula.si; info@calendula.si

IBAN SI56 2900 0005 0689 729 pri Unicredit Banka Slovenija d.d., BIC: BACX SI 22

PODATKI O PODJETJU

Podjetje je vpisano v Poslovni register Republike Slovenije.

Številka vpisa: 316-02-08869-2012 / 2

Matična številka: 6231560000

Davčna številka: SI94869561

Zavezanec za DDV: DA

Svetujemo Vam, da si pred uporabo spletne strani www.calendula.si pazljivo preberete Pogoje poslovanja, če se z njimi ne strinjate, vas prosimo, da spletne trgovine ne uporabljate. 

PODATKI O STRANEH

Pridržujemo si pravico do vsebinskih in drugih sprememb tako splošnih pogojev kot tudi pogojev spletne trgovine. Napake so možne in zanje ne prevzemamo nikakršne odgovornosti, razen za napake na izdelku.

NAROČILO IN CENE

Vse cene na spletni strani www.calendula.si so navedene v evrih (€) in vsebujejo DDV. Cene so redne in/ali akcijske s popusti, če gre za slednje, je to jasno označeno. Zaradi narave poslovanja se lahko cene pogosto in hitro spreminjajo, zato si pridržujemo pravico do sprememb cen brez predhodnega obvestila. Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila in pod pogoji poslovanja. Če se cena izdelka med obdelavo naročila spremeni, bo ponudnik plačal ceno, navedeno v trenutku naročila. Cene izdelkov na naši spletni strani so na voljo do odprodaje zalog.

Kupoprodajna pogodba med Calendulo in kupcem je v spletni trgovini Calendula sklenjena v trenutku, ko Calendula kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Calendulo kot za kupca. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Calendule in je kupcu na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Pridržujemo si možnost napak pri cenah izdelkov oz. tehničnih specifikacijah! Vse fotografije so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

POSTOPEK NAKUPA

Izbira izdelka: 

Na spletni strani www.calendula.si kupec izbere izdelek in kliknite na povezavo “Dodaj v košarico”. Kupcu se prikaže košarica z uspešno dodanim izdelkom. Če kupec želi nadaljevati z nakupom, klikne  povezavo “Nadaljuj z nakupovanjem ” in se vrne nazaj v spletno trgovino. Če kupec želi zaključiti nakup, kliknite povezavo “Nadaljuj na blagajno” in sistem ga preusmeri na blagajno, kjer vnese svoje podatke, izbere način dostave in zaključi nakup.

Odstranitev  izdelka iz nakupovalne košarice: 

Na spletni strani www.calendula.si se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) kupcu prikažejo izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Če kupec želi odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in rdeč križec “X”. Če želi kupec dodati določen izdelek v košarico, mora klikniti na povezavo “Nadaljujte z nakupom”. S klikom na omenjeno povezavo se vrne nazaj spletno trgovino.

Nakupovalna košarica: 

Za dokončanje naročila mora kupec izpolniti potrebna polja:

 • Kontaktni podatki in naslov za dostavo: Kupec mora posredovati zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in  tel. številko) in jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.
 • Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.
 • Strošek dostave: Kupec lahko izbira med dostavno službo GLS, Pošto Slovenije in osebnem dvigu.V koliko želi kupec naročene in plačane izdelke prevzeti osebno, se mora za termin prevzema dogovoriti s prodajalcem. To stori tako, da pošlje e-mail na naslov: info@calendula.si
 • Način plačila: Kupec izbira med naslednjimi načini plačila: Plačilo po povzetju, plačilo po predračunu, Paypal plačilo, plačilo s kreditno kartico.
 • Kuponi in darilni boni: Če imakupec veljaven kupon za popust ali darilni bon ga vpiše v ustrezno polje in klikne gumb potrdi.
 • Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je kupec med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.

Zaključek naročila: 

Kupec potrdi naročilo s klikom na gumb ‘Kupite sedaj”. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst  “Hvala vaše naročilo je bilo sprejeto” Razvidni so številka naročila, datum, znesek in način plačila.

 

Popusti, Kuponi, Darila:

Popusti, kuponi in darila se ne seštevajo. Razen, če je to določeno drugače.

VELJAVNOST NAROČILA

Kupec s svojim naročilom potrjuje, da sprejema naše prodajne pogoje. Kadar kupec pri naročilu izbere način plačila po predračunu, naročilo velja 8 dni. Po preteku 8 dni se naročilo smatra za preklicano.

PLAČILNI POGOJI

V spletni trgovini www.calendula.si imate naslednje možnosti plačila:

 • po povzetju: naročilo plačate ob prevzemu pošiljke z gotovino
 • po predračunu: na vaš e-poštni naslov pošljemo predračun, po prejetem plačilu z vaše strani pa vam pošljemo plačano blago
 • s kreditno kartico (Mastercard, Visa, Visa Electron) preko aplikacije PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., Société en Commandite par Actions. Registered office: 22-24 Boulevard Royal, L-2449, Luxembourg, R.C.S. Luxembourg B 118 349

DOSTAVA BLAGA

Prizadevamo si, da vsa naročila odpremimo v najkrajšem možnem času. Če naročenega blaga ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili in se osebno dogovorili o predvidenem dobavnem roku.

Če naročilo ni mogoče realizirati pod navedenimi pogoji, si podjetje pridržuje pravico, da zavrne vaše naročilo.

Za vsa naročila v vrednosti nad 50 € je poštnina brezplačna.

POZOR: Pridržujemo si pravico, da dostano službo za brezplačno poštnino vedno določimo mi. V kolikor kupec želi, da paket dostavi druga dostavna služba, se stinja, da strošek poštnine plača sam. Ne glede na to, da je naročilo višje od 50 €.

 

Dostavna služba GLS:

poštnina za vse pošiljke do 49,99 €, ne glede na težo, se zaračuna 4,90 €

OPOZORILO:

1.4.2019 bo PETROL pričel v vseh svojih poslovalnicah dodatno zaračunavati storitev vročanja paketa kupcu (0,45 €) in storitev obdelava odkupnine (1,05 €) tudi prejemnikom GLS paketov. Za vročitev paketa brez odkupnine, bo tako potrošnik plačal 0,45 €, za vročitev paketa z odkupnino pa 1,50 €. Znesek velja za vsak posamezni vročeni paket.

Dostavna služba Pošta Slovenije:

Znesek poštnine je vezan na težo paketa in se generira avtomatično v košarici. Tako, da v vsakem trenutku lahko preverite kako visok je.

do 2 kg: 7,30 €

do 5 kg: 8,60 €
do 10 kg: 10,20 €
do 15 kg: 11,70 €
do 20 kg: 14,90 €

Pri izbiri plačila po povzetju Pošta Slovenije zaračuna provizijo za nakazilo po svojem ceniku. Calendula na to nima vpliva, saj ga določa Pošta Slovenije.

Ob sobotah, nedeljah in praznikih ne poslujemo. Vseeno pa lahko naročila oddate preko naše spletne trgovine www.calendula.si in obdelali jih bomo prvi delovni dan. 

ODSTOP OD POGODBE

 • Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima kupec pravico, da v roku 14 dni podjetju na elektronski naslov (info@calendula.si) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvoumno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
 • Kupec mora najkasneje v roku 14 dni po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Kupec vrne blago na naslov: Calendula, Karmen Gostinčar s.p., Čebuljeva ulica 3, 1218 Komenda, Slovenija. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.
 • Kupec mora izdelek vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.
 • Kupec ob vračilu izdelkov pošlje tudi račun za izdelke in osebne podatke ter številko transakcijskega računa, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v roku 14 dni od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.
 • Podjetje vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, razen če je kupec izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

STVARNA NAPAKA

37.čl. ZVPot:

 • Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

37.a člen:

 • Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.
 • Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.
 • Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.

37. b člen:

 • Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.
 • Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

37. c člen

 • Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da
  • odpravi napako na blagu ali
  • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
  • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
  • vrne plačani znesek.
 • V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena.
 • Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

39. člen:

 • Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi ni sporna, mora podjetje čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugoditi potrošnikovi zahtevi iz 37.c in 38. člena tega zakona.
 • Podjetje mora pisno odgovoriti potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi sporen.

VRAČILO BLAGA

Če je blago že dostavljeno na naslov, ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga odstopi od kupoprodajne pogodbe. Pisni odstop je možen prek običajne pošte na naslov podjetja ali preko e-poštnega naslova info@calendula.si.

Po predhodnem pisnem sporočilu mora biti blago s kopijo računa dostavljeno ali odposlano v 14 dneh na sedež podjetja. Blago mora biti nerabljeno, nepoškodovano, v nespremenjeni količini in originalni embalaži. Paketni izdelki morajo biti vrnjeni po pošti izključno kot paketna pošiljka. Stroške vračila kupec krije sam.

Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dobave) najpozneje v 14 dneh od prejetja vrnjenega blaga na transakcijski račun kupca, če je kupec ponudniku v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi in Pogoji poslovanja sporočil, da od pogodbe odstopa in je prejeto blago vrnil v zakonskem roku.

Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. 

Kupec lahko izkoristi tudi CALENDULA vračilo blaga in kupnine, ki omogoča vračilo originalno  zaprtega in nepoškodovanega blaga v roku do 14 dni od prejema blaga.  Gre za prostovoljno nadgradnjo pravice do odstopa od pogodbe, ki jo zahteva 43. č člen ZVPot za spletne nakupe (pogodbe sklenjene na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov).  CALENDULA vračilo blaga je za kupca brezplačno (poštnina je brezplačna).

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Podjetje Calendula, Karmen Gostinčar s.p. se zavezujemo, da bomo osebne podatke kupcev, ki so pridobljeni preko spletne strani www.calendula.si  varovali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in jih brez izrecne privolitve kupcev ne bomo posredoval tretji osebi ali jih uporabili v druge namene, kot izključno in samo za realizacijo naročil, komuniciranje s kupcem, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja storitev ter za pošiljanje obvestil, novic in ponudb, v kolikor se kupec za to odloči.

Pri registraciji ali nakupu kupec dovoli Calendula, Karmen Gostinčar s.p. zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Podatki se zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika in za nedoločen čas oziroma, če Zakon o varovanju osebnih podatkov predvideva drugače, za čas kot ga predvideva.

Vnašanje osebnih podatkov in podatkov za plačilo poteka preko varnega spletnega obrazca. V okviru prijave se zbirajo naslednji podatki: osebno ime in priimek, naslov stalnega oz. začasnega prebivališča, telefonska številka, naslov elektronske pošte, IP naslov ter arhiv komunikacije s spletno trgovino.

Kupec je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov, zato mora poskrbeti za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko zaščito svojega računalnika.

IZJAVA O OMEJITVI ODGOVORNOSTI

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Calendula, Karmen Gostinčar s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina www.calendula.si, vsi podatki in slike izdelkov, prikazani na spletni strani, so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja prodajalca.

Pridržujemo si pravico do tipkarskih napak.